Płyta w zabudowie - w co isć?
Płyta w zabudowie - w co isć?
Mam u siebie i gaz i oczywiście prąd. Wiec każde rozwiązanie ma sens. Prąd drogi, gaz jeszcze jest sensowny. Pytanie co będzie z czasem. A taką płytę do kuchni to wybiera się pewnie na 15 lat albo i dłużej. Wiec raczej powinna spełniać coś więcej niż podstawowe zadania.
Re: Płyta w zabudowie - w co isć?
Jak będą kształtować się ceny za gaz lub prąd to wielka niewiadoma. Przy wyborze płyty w zabudowie skupiłabym się na tym czy dużo gotujesz czy tylko sporadycznie i w jakim stylu masz lub planujesz urządzić kuchnie.
Plecaki na prezent na różne okazje można wybierać online https://bemam.pl/elegancki-plecak-na-dzien-matki/ Zawsze znajdziemy modny model, który ucieszy bliską osobę.
Gaz bywa tańszy i bardziej stabilny. Z prądem bywają przerwy a z gazem nigdy. Chyba że duża awaria, ale ja nie pamiętam takiej
Gazowe płyty już teraz potrafią fajnie wyglądać i mieć funkcje niespotykane w tych tradycyjnych z poprzednich lat, choćby te z Innova Solgazu. Tam jest sporo ciekawostek. No i wygląd.

KontiPa czy ta płyta gazowa to nie jest czasem ta z typu "gaz pod szkłem"?
Dokładnie. Tak to nazywają. Ciekawa koncepcja z ukryciem palników, zrobieniem z ich takich zamkniętych miejsc, gdzie gaz się wypala w wyższej temperaturze i w bardziej kontrolowanych warunkach. To spory plus. Coś jak w niektórych piecach do ogrzewania, gdzie też poszło się właśnie w kierunku zamkniętej komory spalania, bo to daje lepszą sprawność.
-